maandag 19 november 2007

Krantenartikel

Kinderopvang zeker 5 procent duurder
door de redactie
wo 01 nov 2006, 15:07
AMSTERDAM - Ouders zullen voor dagopvang in een crèche volgend jaar tussen de 5 en 10 procent meer moeten betalen. Dat zegt de vereniging van ouders in de kinderopvang Boink.
De hogere rekening is vooral een gevolg van de ruimere openstellingstijden. Het uurtarief gaat maar weinig omhoog, maar de extra uren die worden berekend tellen veel sterker mee, zegt Boink-voorzitter Gjalt Jellesma. We hebben inmiddels tientallen klachten van oudercommissies gehad. Lang niet iedereen zal van die extra uren gebruik maken.
Jellesma noemt het voorbeeld van een koepel van vijftig crècheorganisaties in de Randstad die het jaartarief voor dagopvang met 13,7 procent heeft verhoogd. Daarbij wordt uitgegaan van één uur extra openstelling per dag en een week extra per jaar, gecombineerd met een iets hoger uurtarief (5,78 in plaats van 5,70 euro).
De MO-groep, de grootste branchevereniging voor crèches, bevestigt de verwachtingen van Jellesma, maar vindt die hogere kosten niet zo'n punt. De groep vindt het vanzelfsprekend dat ouders meer moeten betalen als de crèche langer open blijft.

Geen opmerkingen: